Apartmani Kvesic in italiano Apartmani Kvesic in english Apartmani Kvesic in Deutsch Apartmani Kvesic na hrvatskom  

Aktivnosti

Logo

Pošto je sigureno glavna aktivinost odlazak na plažu, evo i nekoliko slika njih :)

Prva plaža, kamena, nalazi se 320m od kuće:

 

Click! Click! Click!

 

Postoji niz različitih vrsta plaža u Šilu, ovo je samo mala galerija:

 

Click! Click! Click! Click! Click!
Click! Click!

Click!

Click! Click!

 

 

 

 

Restorani, hrana i vina na Krku

 

 

Bogata ponuda specijaliteta očekuje vas u konobama i restoranima otoka i grada Krka; od ribljih specijaliteta i plodova mora do tradicionalnih šurlica u žgvacetu, umaku od janjetine ili sa škampima, krčke janjetine na ražnju ili pod pekom, ovčjeg sira i pršuta, vrsna maslinovoga ulja i izvrsnog vina iz polja oko gradića Vrbnika – čuvene vrbničke žlahtine. Otočka kuhinja temelji se na namirnicama s otoka i tradicionalnim receptima u kojima prevladavaju okusi aromatičnog otočnog bilja i začina. Svim gostima Krka, budu li u prilici, preporučamo posjet Vinofestu, enogastronomskoj fešti s ponudom lokalnih vina i sireva.

           

 

 

 

Atrakcije na otoku Krku

 

 

Krčka katedrala

Uz Frankopanski kaštel najprepoznatljiviji je motiv grada Krka. Ranokršćanska bazilika izgrađena je u 5. stoljeću na mjestu rimskih termi.

 

Gradske zidine i ulice

Jezgra grada opasana je zidinama, a unutar njih isprepletene su tipične primorske uličice, u kojima se, čak i na vrhuncu sezone, osjećaju mir i duh starih vremena.

 

Krčke crkve

U gradu Krku i njegovoj okolici nalazi se velik broj dobro očuvanih sakralnih objekata. Izdvajamo crkvu sv. Mihovila Arhanđela iz 13 stoljeća i dvojnu crkvu sv. Kvirina i sv. Margarete iz 12. stoljeća.

 

Frankopanska sudnica

U funkciji od 1191. godine. Iznad vrata sudnice upisani su godina izgradnje i tekst koji opisuje da je objekt djelo cijele općine u doba krčkoga biskupa Ivana i kneževa Bartola i Vida, sinova prvog krčkog kneza Dujma I.

 

Vela placa

Mjesto najveće živosti u gradu Krku, osobito tijekom turističke sezone. Zanimljiva je i priča o razinama koje se nalaze ispod današnje Vele place u kojima je skriven djelić višeslojne povijesti Krka, još od ranog rimskog razdoblja. 

 

Biserujka

Špilja u Rudinama na otoku Krku, geološka atrakcija koju svakako treba posjetiti. 

 

 

 

 

Aktivnosti na otoku Krku

 

 

Ski-lift Krk

Doživite pravu avanturu skijanja na vodi zahvaljujući modernoj vučnici u Puntarskom zaljevu. Svladajte osnove wakeboardinga ili skijanja na vodi u poludnevnom posjetu sportskom centru Cable Krk uz uključen najam opreme i usluge instruktora. Na 400 m2 objekta iznad mora nalaze se bar i restoran s natkrivenom terasom i sunčalištem te prekrasna plaža neposredno uz objekt. Zabavite se uz koktel kuće uživajući u pogledu na otočić Košljun i izvedbu brojnih skijaša na vodi.

 

Dani maslina

Održavaju se u Puntu koncem listopada i početkom studenog. Tijekom tih dana organizira se berba maslina i posjet uljari, a u odabranim restoranima moguće je kušati jela pripremljena na puntarskom maslinovom ulju-extra vergine kvalitete.

 

Dani smokava

"Za kraj augušta smokvu va usta"- gastronomska priredba koja se održava krajem kolovoza ili početkom rujna. Uz obogaćivanje turističke ponude, cilj ove priredbe je i ukazati na potrebu obnove stabala smokava na otoku i potaknuti otočane da obnove njihovu proizvodnju i preradu. Posjetitelji Krka tako mogu u otočnim restoranima, hotelima i kavanama kušati svježe i suhe smokve, kolače od smokava te mnoga jela od smokava.